Info

Alla on listattu muutamia asioita, jotka tulee ottaa huomioon kun suunnittelet stand up –esityksen tilaamista Vaikka stand up koostuu pienistä elementeistä ja on sikäli helppo järjestää, on esitystä varten huomioitava muutama tärkeä asia. Tällöin koomikko saa keskittyä yleisön viihdyttämiseen ja kaikilla on hauskaa!

Äänentoistolaitteet

Mikrofoni on koomikolle tärkeä työväline. Puhumiseen soveltuvat äänentoistolaitteet tulee aina löytyä paikan päältä, samoin teknikko tai muu vastaava henkilö, joka osaa käyttää laitteita. Perusvaatimuksena on siis kapulamikrofoni, mikkiständi ja äänentoistolaitteet.

Valaistus

Esityksen kannalta on tärkeää, että yleisö näkee koomikon ja hänen kasvojensa ilmeet hyvin. Esiintyjään tuleekin kohdistaa enemmän valoa kuin yleisöön eikä esiintyjää tule sijoittaa baarin pimeimpään nurkkaan. Paras vaihtoehto on värittömät spottivalot, kun taas diskovalot ja -pallot on huonoin vaihtoehto. Yleisvalaistusta on hyvä himmentää.

Esiintymistila

Esiintyjä ei aina välttämättä tarvitse lavaa. Tärkeintä on, että esiintyjä näkyy ja kuuluu hyvin kaikille, ja että hän esiintyy lähellä yleisöä. Koomikon ja yleisön välissä ei saa olla kaiteita, aitoja, suurta tyhjää tilaa tai muita erottavia tekijöitä. Näin esiintyjä saa hyvän kontaktin yleisöön. On myös tärkeää, että kaikki istuvat kasvot esiintyjään päin.

Esityksen suunnittelu

Esiintyjä ei kirjoita räätälöityä materiaalia esityksiä varten, vaan koostaa settinsä valmiista materiaalista tilaisuuden huomioon ottaen. Mitä enemmän ennakkotietoa tilaisuudesta on, sitä paremmin esiintyjä voi ottaa huomioon tilaisuuden ja yleisön. Emme milloinkaan suosittele esitystä yllätyksenä, vaan siitä on hyvä kertoa yleisölle etukäteen. Näin yleisö pääsee mukaan esitykseen ja nauramaan heti alusta asti!